Blekinge, ett landskap som innehåller mycket

Blekinge är ett av våra sydligaste landskap, och också ett av de minsta. Bara Öland är mindre. Trots det är det ett landskap som innehåller mycket. Med skog och närheten till havet, och skärgården med sina klippiga öar finns det goda förutsättningar för varierande naturupplevelser.

Den som tycker bättre om städer behöver inte heller bli besviken eftersom det finns några stycken. Sölvesborg, Ronneby och Karlshamn är alla små städer, och störst i Blekinge är Karlskrona, som ligger i landskapets östra delar.

Karlskrona är en gammal örlogsstad, alltså en stad som varit militärt viktig på grund av sitt havsnära läge, och flottans position i staden. Staden har funnits sedan år 1680, och i vissa delar finns mycket gammal bebyggelse bevarad. Centrum ligger på ön som heter Trossö, och de äldre byggnaderna och stadsplaneringen i centrum är med på Unescos världsarvslista på grund av det historiska värdet.

Som ni hör bara på denna korta beskrivning är Karlskrona en stad värd att besöka. Även skärgården som finns utanför staden har många utflyktsmål, liksom landskapet runt staden.

Här på oblj.se kan du få information gällande de östra delar av Blekinge, där Karlskrona är i centrum men absolut inte allt som finns. Kanske är du intresserad av att flytta hit, att komma hit som turist, att bli student på Blekinge tekniska högskola, eller så är du bara intresserad av att få lära dig lite mer om staden. I vilket fall hoppas vi att du ska hitta lite av det du söker här på sidan, och kanske något du inte visste att du sökte efter, men uppskattar att få reda på.

Arkiv